3D-Design

From Digimaken wiki

The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.

Software alternatieven voor het 3D ontwerpen van fysieke objecten

Lists of 3D design software inluding open source alternatives

3D design

AutoCAD

http://www.autodesk.nl/products/all-autocad

Misschien wel het meest bekende 3D ontwerp programma. Niet gratis: een single-user versie kost € 4775,00 en daarmee heb je dan nog geen speciale architectuur of CAM-plugins. Fabrikant AutoDesk maakt nog meer 3D tekenprogramma's, zoals 123D Design, Fusion en Inventor.

Freecad

Rhino

SketchUp

123D Design

Dit programma was van Autodesk en bestaat niet meer.

Blender

http://www.blender.org/

Blender design cursus: http://gryllus.net/Blender/3D.html

Solidworks

OpenSCAD

AutoDesk Fusion

AutoDesk Inventor

STL reparatie

Netfabb

Netfabb basic (gediscontinueerd)

Microsoft 3d tools

Microsoft 3d tools online fixer

Meer informatie

in dit artikel worden 12 programma's en services beschreven

Support voor overhangen toevoegen

Cura Slicer

Cura kan een support-raster toevoegen, het is niet altijd even eenvoudig en netjes te verwijderen en het ondersteunt niet altijd de belangerijkste punten

B9 creator

B9 Creator laat je zelf kiezen welke punten je wilt ondersteunen en geeft je erg veel controle over de vorm en de plaatsing van de steunen. Klik na het openen op layout. Vervolgens Add Model. Selecteer het model en ga naar de tab Supports. Als je nu op je model klikt zet het programma op dat punt een support paaltje neer. In de toolbar kun je nog overgaan op verwijderen en wijzigen van de supports. Als je klaar bent kun je de stl met steunen weer exporteren.

Meshmixer

Meshmixer bekijkt zelf op welke punten er support nodig is. Je kunt zelf nog steunen weghalen en toevoegen, je hebt weing controle over de precieze plaatsing van de steunen, ze lopen vaak erg dicht langs het object waardoor het moeilijk kan zijn ze er weer vanaf te krijgen.] dit artikel geeft een uitgebreide beschrijving over het toevoegen van supports


3D scan